Slik unngår du brune og flekkete bananer

Har du problemer med at bananene på kjøkkenbenken fort blir brune og flekkete? Vår fruktekspert, Jenny, lærer deg hvordan du kan holde bananene gule så lenge som mulig.


- Mitt beste tips er å oppbevare bananene for seg selv, og ikke sammen med den andre frukten, forteller Jenny. Ved å gjøre dette unngår du at bananene blir påvirket av etylengass fra annen frukt, som for eksempel epler. Denne gassen fremmer modning hos en rekke frukt, grønnsaker og planter. Bananene skiller også ut gass og kan dermed få andre bananer til å bli fortere brune. For å unngå dette kan det vært lurt å skille bananene i klasen og oppbevare de hver for seg.


Hvordan oppbevare bananer?

De fleste av oss oppbevarer frukt på kjøkkenbenken, men dette er ikke optimalt. Bananer trives ikke i kjøleskapet og skal helst oppbevares et svalt sted der det er rundt 14 grader. Oppbevarer du bananene i kjøleskapet kan de få brune flekker og miste smak.


Hva kan jeg bruke brune bananer til?

Har alle bananene dine allerede blitt brune? Fortvil ikke! Brune bananer er supersunne og passer perfekt til baking! Du kan for eksempel bruke de i banankake, nicecream (iskrem laget av frosne bananer), smoothie, muffins og lignende.