Fruktreferanse fra Telia

"Vi kaster oss over frukturven"

Netcom forsyner 500 medarbeidere med frisk frukt to ganger i uken. Når sjåføren fra Helt Opplagt kom mer, tar det ikke lang tid før folk samler seg rundt kurvene for å få en deilig, frisk frukt, sier Seniorutvikler Jan Skramstad i Netcom.


Lyspunkt i hverdagen

- Vi har fått frukt på jobben siden 2002. I starten opplevde vi det som et signal om at ledelsen satte pris på oss. I dag tar vi vel frukten mer som en selvfølge, den har blitt en positiv del av hverdagen.


Hva betyr fruktkurven for arbeidsmiljøet?

- Frukt på jobben bidrar til å holde trivselen oppe. I denne etasjen får vi fire kurver, de spises helt tomme to ganger i uka. Det forteller hvor populært det er. Dette er et miljø med velutdannede mennesker som er bevisst på hva de spiser. Når frukten kommer to ganger i uken samler vi oss rundt kurvene for å plukke den beste frukten. Og når kurven inneholder eksotiske innslag har vi ofte diskusjon om hva fruktsorten heter.Trivsel og helse på jobben

Hvorfor valgte ledelsen å spandere frukt på medarbeiderne?

- Ledelsens motiv er trivsel og helse på jobben. De ser at folk opplever det som noe positivt. Dessuten er det sunt, vi får C-vitaminer og god energi. Jeg tror frukten erstatter usunt godteri for mange av oss.


Hvilke behov dekker frukten?

- Jeg bruker frukten som mellommåltid mellom frokost og lunsj, og mellom lunsj og middag. Lett tilgang gjør at jeg får i meg mer frukt enn jeg hadde gjort ellers. Jeg går forbi kurven og tar et eple eller en appelsin, det er enkelt når tilgjengeligheten er så god. Du får kjøpt frukt i kiosken her nede, men der har de pølser og søtsaker også. Jeg hadde sikkert spist mindre frukt og heller kjøpt pølser hvis vi ikke hadde hatt frukt på jobben.


Presis og punktlig med høy kvalitet

Hvordan er Helt Opplagt som leverandør?

- De kommer punktlig med kurvene to ganger i uken. Frukten i kurvene holder høy kvalitet.


Hva liker dere best i fruktkurven?

- Vi setter mest pris på den frukten vi ikke trenger redskap for å spise. Når vi får knaskerøtter forsvinner de først. Så går de stenfrie druene unna, de er veldig gode. Deretter forsvinner appelsinene og bananene og så resten. Det er så deilig å ha frukt på jobben!