Miljø

Miljø

Vi i Helt Opplagt vet at vi ikke kan redde verden på egenhånd, men vi ønsker å bidra der vi kan, og håper å inspirere andre til å gjøre det samme. Vi søker hele tiden etter nye metoder for å gjøre miljøet enda bedre – det er vårt miljøansvar!


Vi har alltid hatt stort fokus på miljøtiltak. Vi tenker på miljøet både i forhold til klima og natur, men også i et sosialt perspektiv. Vi jobber kontinuerlig med å finne smarte løsninger som sparer ressurser og miljø.


Miljøfyrtårn

Et systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen, samt et fokus på miljø fra alle våre ansatte, gjorde oss til en Miljøfyrtårn- sertifisert bedrift i 2014. Helt Opplagts miljøgruppe, bestående av ansatte fra alle avdelinger i organisasjonen, har i lengre tid jobbet med å kvalitetssikre våre miljøtiltak slik at vi til enhver tid reduserer vår virksomhets ytre miljøpåvirkninger.


Miljøvennlige kurver

Vi administrerer, pakker, og frakter våre produkter til deg uten å belaste miljøet. Vi benytter utelukkende miljøvennlige, flettede gjenbrukskurver laget av en familiebedrift i en liten landsby i fjellene på Filippinene.
Kildesortering

Alle avdelinger kildesorterer avfall. All papp komprimeres i vår komprimator og leveres til gjenbruk. Vi er stolte over at vi kan returnere over 1 tonn emballasje i uken, noe som vil bidra til å skåne miljøet tilsvarende.


Kvalitetskontroll av frukt og grønnsaker

Frukt som sorteres ut i vår strenge kvalitetskontroll, og som er fullt brukbar, gis til barnehager og organisasjoner som Fattighuset og Gatebarnas far. Frukt som ikke passer til dette, går til heste- og grisefor samt biogass.Grønt punkt, EL-returavtale og en CO2-nøytral virksomhet

Vi er medlem av Grønt Punkt, har EL-returavtale og vi har et samarbeid med ASKO og blir med i KINGII-ordningen.


Helt Opplagt er også en CO2-nøytral virksomhet. Årlig lager vi et klimaregnskap for virksomheten (i henhold til GHG-protokollen) og kjøper inn FN-godkjente CO2-kvoter for å kompensere for alle våre utslipp. Vi er stolte av å kunne støtte Gold Standard-prosjektet i Mali, der lokalbefolkningen utstyres med lokalt produserte energieffektive og rentbrennende kjøkkenovner. Ved å bytte ut de helsefarlige trekull- og vedbaserte kjøkkenovnene som de fleste husholdningene benytter i dag, reduseres risikoen for store helseplager og tidlig død for hundretusenvis av mennesker hvert år.


Vi følger FNs guide for klimanøytralitet

Fra 2011 fikk vi helt nye og bedre muligheter til å tenke miljø. I forbindelse med at vi ferdigstilte og flyttet inn i vårt eget bygg, har vi kunnet planlegge alt fra starten av og all oppvarming er basert på gjenbruk av energi fra forbrenningsanlegget på Klemetsrud. All kjøling til våre 11 kjøle, -og fryserom gjøres med energigjerrig varmepumpeteknologi.


Vaskbare filtre til inneklima

I vår inneklimaavdeling skifter vi nær 20.000 filtre hvert år ute hos våre kunder. Tenk hvilken haug det ville blitt om vi årlig skulle kastet 20.000 filtre. I stedet benytter vi vaskbare filtre, og våre serviceteknikere reiser ut til kundene med rene filtre og returnerer med skitne filtre som vi vasker her i vår vaskehall, som igjen benyttes hos våre kunder. År ut og år inn omtrent som med panteflasker.Hybridbiler og miljømål for 2025

Høsten 2019 gikk vi til innkjøp av åtte splitter nye Ford Transit hybridbiler, som en del av vår miljøstrategi. Vi har et mål om å ha nullutslipp på transport innen 2025!