Inneklima-artikkel i Dagsavisen

Sliter du med hodepine på jobben? Dette kan være løsningen!

Visste du at 4 av 10 sliter med dårlig inneluft på jobben? Luftveisplager og hodepine er et velkjent problem på mange arbeidsplasser, og dette vil Helt Opplagt gjøre noe med!

Forskere er enige; et dårlig inneklima påvirker dine ansattes yteevne. Dårlig luft gir hodepine, slapphet og problemer som tørr hud og såre øyne. Å føle seg slapp og tom for energi kan dessuten føre til at sykdomsfraværet går opp. Derfor er det viktig med ren og god luftkvalitet på jobben for at de ansatte skal trives og yte optimalt.


Simon og kollegaene i Hensikt AS har blitt kvitt jobbhodepinen etter at de fikk luftrensere fra Helt Opplagt. Foto: Privat


Slik blir du kvitt jobbhodepinen


Dårlig luft var et gjennomgående problem på arbeidsplassen til Simon i Hensikt AS. Han og kollegaen Erik deler et 15 kvm kontor, og det hendte ofte at de i løpet av dagen opplevde å få hodepine. Daglig måtte de ta luftepauser fra kontoret for å komme seg gjennom arbeidsdagen.

-Vi mistet ofte fokuset, og skjønte ikke hvorfor. Vi prøvde å drikke vann, men det hjalp ikke.

Også de andre de ansatte i Hensikt AS klagde ofte over dårlig inneluft, spesielt under møter. Under hvert møte ble de nødt til å ta lange pauser.


Har du dårlig luft på arbeidsplassen din? Les mer her


– Da vi tok en testmåling av luftkvaliteten fikk vi raskt påvist at lufta på hele arbeidsplassen var dårlig, selv med velfungerende ventilasjon. Vi fikk et forslag på en luftrenser fra Helt Opplagt, og var spent på om den kunne løse problemet, forteller Simon.


Kort tid etter at luftrenseren var installert, merket alle på kontoret bedring.


-I starten trodde samtlige at det var placebo, men da alle påpekte at hodepinen hadde forsvunnet og at kvaliteten på møtene gikk opp, skjønte vi at det var luftrenseren som var årsaken.


Simon og kollegene var så fornøyde at de bestilte flere luftrensere.


-Det beste er at de tar liten plass, og kan plasseres lett i lokalet. De har også ulike nivåer ut i fra hvor mange som er i rommet. Noe som er svært gunstig når vi har møter, sier Simon som nå opplever at kontoret og møterom har god luftkvalitet.


En luftrenser kan være løsningen på problemer som slapphet og hodepine. Foto: Helt Opplagt


Fjern svevestøv- få mer energi på jobben!

Dårlig inneklima er et vanlig problem på norske arbeidsplasser og de fleste vet ikke hvordan dette skal løses. Tretthet, følelsen av tørr luft, såre øyne og luftveisplager er klassiske symptomer på for høye nivåer av svevestøv. Svevestøv fra egen aktivitet gjennom arbeidsdagen, kontormaskiner, papirbehandling og tekstiler er typiske kilder til forurensning som ventilasjonssystemer ikke klarer å fjerne. En profesjonell luftrenser som er riktig dimensjonert og plassert vil fjerne symptomene for de aller fleste. Ved å fjerne 50% av svevestøvet vil man også fjerne symptomene for de aller fleste. Dette må vel vel være gunstig for bedriften din? Helt Opplagt har jobbet med ren luft siden 1985, og leverer enkle og økonomisk effektive løsninger, uten byggtekniske endringer på arbeidsplassen.

Helt Opplagt er Nordens ledende leverandør av luftrensere, og utfører i dag regelmessig service på ca.1000 luftrensere. Om du ønsker mer informasjon deres luftrensere, ta kontakt!