Luftrensere reduserer smittefaren - også i åpne kontorlandskap

Luftrensere reduserer smittefaren - også i åpne kontorlandskap

Visste du at en god luftrenser fjerner inntil 99% av svevepartiklene i luften – deriblant bakterier og virus?
Det betyr at faren for smitte på arbeidsplassen kan reduseres betraktelig, også for dem som jobber i åpent kontorlandskap.

Som følge av Koronapandemien er det mange som er engstelige for å bli smittet på arbeidsplassen, kanskje spesielt de som jobber i åpent kontorlandskap. Dette er nok en av grunnene til at flere bedrifter igjen har vurdert cellekontorer, men av kostnadsmessige og praktiske årsaker velger mange å beholde kontorlandskapet.

- Da er det spesielt viktig å tenke inneklima. En god luftrenser fjerner så mye som 99 prosent av alle virus og bakterier. Det betyr at smittefaren også ved åpne kontorlandskap kan reduseres betraktelig med forholdsvis enkle midler, forteller salgs- og markedssjef Espen Lundgreen i Helt Opplagt.


Når luftrenseren i tillegg fjerner nær 100 prosent av støv, pollen, tungmetaller og lukt blir totalbildet et godt inneklima hvor de ansatte holder seg friske og opplagte. På mange arbeidsplasser erfarer de at sykefraværet går ned.


Enkelt å montere

Luftrensere kan installeres i alle typer rom og er enkelt å installere. Hos Helt Opplagt leier vi kun ut luftrensere med dokumentert effekt. Og vi tar selvfølgelig ansvaret for monteringen.


Slik virker luftrenseren

Viruset og bakterier spres rundt i lokalet ved at det fester seg på mikroskopiske partikler som er i luften. Luftrenserne har et elektrostatisk filter som fanger disse partiklene, noe som gir en dobbelt effekt.


Det blir færre partikler i luften som kan spre virus og bakterier, samt at virus og bakterier som allerede er i inneluften forsvinner når disse partiklene fjernes.


Forskning og tester viser at luftrensere fra Euromate reduserer så mye som 99 prosent av blant annet virus og bakterier. Det betyr ikke at risikoen for å bli smittet er eliminert, men faren er betraktelig redusert.


Vi anbefaler å ha luftrenseren på så lenge som mulig, og så ofte som mulig for å få best mulig effekt.


Ventilasjonsanlegg eller luftrenser?

Ja takk, begge deler! De to har nemlig to vidt forskjellige oppgaver;


Ventilasjonsanlegget fornyer luften i rommet og sørger for at lokalet holder riktig temperatur, mens luftrenseren fjerner svevestøv, pollen og andre partikler som kan påvirke produktivitet og helse.


Gårdeier har alltid ansvar for ventilasjonsanlegg i bygget, men bedrifter som er leietaker har et ansvar for eget arbeidsmiljø, og et godt inneklima er en viktig del av dette. Dette betyr at bedrifter selv må gå til anskaffelse av luftrensere dersom dette er nødvendig.


Trygt på jobb

Helt Opplagt på jobben er en markedsorientert leverandør av løpende abonnementsbaserte tjenester innen helse og trivsel på arbeidsplassen. Vi leverer tjenester til over 50 000 ansatte i og rundt Oslo.


Be om uforpliktende befaring med skjemaet under.